Låt kolet ligga!

överlämning
Miljörörelsen i Uppsala överlämnade symboliskt Parisavtalet, paragraf 2 till Susanne Eriksson politisk stabschef och representant för Socialdemokraterna i Uppsala tisdagen den 21 juni . För att visa det folkliga motståndet i Uppsala mot Vattenfalls brunkolsförsäljning. Samt påminna om att en försäljning bryter mot Parisavtalet, paragraf 2.
Vår förhoppning med manifestationen är att Socialdemokraterna i Uppsala delar vår stora oro och vill bidra till att skapa tryck underifrån inom Socialdemokraterna mot Vattenfalls brunkolsförsäljning.
Manifestationen är inspirerad av Låt Kolet Ligga Malmö:s överlämnande av Parisavtalet till Joakim Sandell, ordförande för Malmö arbetarkommun. Vi hoppas nu att fler klimatambitiösa städer tar efter Malmö och Uppsalas exempel och genomför liknande aktioner. ‪#‎låtkoletligga‬

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.