Rolf Jacobsson och Karolina Vessby, mottagare av naturvårdspriset 2017

Rolf Jacobsson, mångårig naturkämpe, fick ta emot föreningens stipendium på 5 000 kr och ett fint diplom, (signerat av illustratören Björn Lundkvist från Örbyhus), vid Nybron där vi hade vår station på Kulturnatten den 9/9! Priset lämnades över av Maria Gardfjell.

Karolina Vessby från Upplandsstiftelsen fick sitt pris på styrelsens möte den 20/9 av Per Hedberg, ordförande. Karolina har tagit intiativ till att marknadsföra smultonställen i naturen på olika ställen i länet.

Motiveringen på diplomet:
”Karolina Vessby är Uppsalafältisen som blev insektsforskare på SLU och sedan blivit friluftschef på Upplandsstiftelsen. Många människor upptäcker Uppsalatraktens smultronställen, vandringsleder och skogsområden tack vare Karolinas fina insatser”

 

 

 

 

 

 

Motiveringen:
”Rolf Jacobsson är en naturvårdare av klass. Han har sedan sin ungdom och fältbiologtiden intresserat sig för det mesta i naturen. Han är en hejare på att härma fåglar och hans omtyckta resor till Gotlands orkidéer har väckt många fler människors intresse för naturen. Som naturvårdstjänsteman i Uppsala har Rolf framgångsrikt arbetat med att bilda naturreservat i Stadsskogen, Lunsen och Hågadalen-Nåsten. Linnés vandringar var han med och återskapade. På senare tid har Rolf tagit fram boken Vardagsnatur med texter om 90 arter på 14 språk. Ett stort tack för allt fantastiskt arbete i naturens tjänst!”

 

 

 

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.