2022-07-24: EXKURSION: Kolla salamanderlarver

Salamanderlarver

Följ med och titta på salamanderlarver! Med sina buskliknande yttre gälar ser de ut som miniatyrer av den populära salamandern i Minecraft, axolotl (Ambystoma mexicanum). Axolotln blir könsmogen i larvstadiet (så kallad neoteni) och behåller sina yttre gälar och andas med gälar, lungor och hud livet ut. Våra salalandara tappar sina gälar och övergår som vuxna till att andas med enbart lungor och hud.

Herpetologen Rickard Malmström guidar och vi träffas vid Högbyhatt längs Stabbymalmsvägen i Nåsten klockan 18.00 och beräknas vara klara vid 19-tiden. Samling för cykling från parkeringen vid Hågahögen kl 17:45

Har du frågor ring Boel Vallgårda 070-3124089

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.